Tevfik Emin Başarır İlkokulu

Vizyon: VİZYONUMUZ (UFKUMUZ) Tevfik Emin Başarır İlkokulu’nu, öğrenci, veli, öğretmen, yönetim ve mezunlarımızın güç birliği ve "Eğitim sevgiyle başlar" düşüncesi ile; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen, sosyal etkinliklerle adından söz ettiren, güçlü, etkin, nitelikli ve model bir eğitim kurumu yapmaktır. Çabamız sevgiyle bilginin kucaklaştığı okulumuzda, öğrenci, aile ve okul üçgeninde bütünlük oluşturarak ilerlemek, millî değerlere önem veren, bilgi ve donanımı tam nesiller yetiştirmek içindir.

Misyon: • Okulumuzun temel ülküsü, yapılan her işte kaliteyi yakalamaktır. • BİZ… kendisi ve çevresi ile barışık, bilgili, becerikli, cesur, ülke kalkınmasında severek görev alma isteği duyan, kendini önemseyen, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara çağımızın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriler kazandırmak, öğrenci, veli, çalışan ve çevrenin beklentilerine cevap vermek ve etrafımızı güneş gibi aydınlatmak için VARIZ.

Başarılar: Öğrencimiz 3/B sınıfından Melek Beren POTUR, ´´VATAN´´ konulu resim yarışmasında ilçe 1.si, ´´Dünya Süt Günü Etkinlikleri´´ konulu resim yarışmasında ilçe 3.sü olmuştur.(2017)Okulumuz 3/c sınıfından Zeynep OĞUZ, ´´Trafik Haftası´´ konulu resim yarışmasında ilçe 2.si,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ´´ etkinlikleri kapsamında yapılan resim yarışmasında ise ilçe 3.sü olmuştur.(2017)Okulumuz 2/B öğrencisi Zeynep İrem IŞIK ´´Serbest Şiir Okuma´´ yarışmasında ilçe 3.sü olmuştur.(2017)Okulumuz 3/B öğrencisi Ece SÜMER ´´İlkokullar arası Slogan Yarışması´nda ilçe 2. si olmuştur.(2016) Değerler Eğitimi Projemiz ilçemizde ilkokullar arasında 1. oldu.(2016) Öğrencimiz Zeynep İrem IŞIK, İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışması´nda ilçe 3. sü oldu.(2016) Ecdada Mektup yarışmaları ilkokullar kategorisinde 3.A sınıfı öğrencimiz Nadiye Nisa KÜÇÜKDURAN ilçe ikincisi olmuştur.(2015) İlçemizde yapılan Atatürk Koşusu´nda Minik Erkekler kategorisinde okul takımımız 2. oldu.(2014) Spor Yaşamdır Kış Kupası Masa Tenisi Turnuvası´nda 2004-2005-2006 doğumlular kızlar kategorisinde 1. Şeyla GÜÇLÜ, 2. Nisa ŞEVİK oldu. Erkeklerde ise 2. Ahmet Selim ÖZDEN, 3. Emirhan KOZA oldu.(2014) Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında düzenlene Masa Tenisi Turnuvası´nda Nisa ŞEVİK, Şeyla GÜÇLÜ ve Pınar ALTINKAYA´dan oluşan kız takımımız Küçük Kızlar kategorisinde ilçe 2. si olmuştur.(2014) TEBİ Halı Saha Futbol Turnuvası Küçük Erkekler Takımı-23.04.2014-İlçe 2.si Bahar Koleji 4x4x4 Bilgi Yarışması (4.Sınıflararası)Ela IŞIK 4B-05.05.2014-İlçe 3.sü Bahar Koleji 4x4x4 Bilgi Yarışması (4.Sınıflararası)Fırat Türker IRCI 4B-06.05.2014-İlçe 5.si 2013-TEB Futbol Turnuvası Şampiyonluğu. 2012-Atatürk Koşusu Küçük Kızlar Takım Üçüncüsü. 2011-Atatürk Koşusu Yıldız Erkekler Takım Dördüncüsü. 2010-İlçe Satranç Turnuvası Yıldızlar Takım Birinciliği. 2010-Atatürk Koşusu Yıldız Erkekler Birincisi Semih DERSİN. 2010-Küçükler ve Yıldızlar Puanlı Atletizm İl Yarışması Takım Üçüncüsü. Çağatay MUTLU Cirit Atma´da İl Birincisi 20-21 Kasım 2008-Satranç Turnuvası Yıldızlar İl Birincisi Furkan YAMAN.

Saatler: 08:40-15:00
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Her yıl Minikler Futbol Turnuvası okulumuzda düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılında öğretmenlerimiz K1 Projesi kapsamında İngiltere Cambridge'de 15 günlük bir eğitim almışlardır.''Kendine İnan, Özgüven Kazan''
Diğer Hususlar: ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANEMİZDE 2016 ADET KİTAP MEVCUTTUR & HALI SAHAMIZ MEVCUTTUR

Belgegeçer -

WEB - https://bigatebi.meb.k12.tr

Adres - SAKARYA MAH. ŞEHİT EYÜP ATAN CAD. NO: 67/1 BİGA / ÇANAKKALE

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Biga, Çanakkale´nin doğusunda, tarım, hayvancılık ve sanayi olarak en hızlı gelişen, denize sınırları olan, toplam nüfusu 80.000´i geçen en büyük ilçesidir.

Adres - SAKARYA MAH. ŞEHİT EYÜP ATAN CAD. NO: 67/1 BİGA / ÇANAKKALE

Ulaşım Karayolu

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Biga ilçe merkezinde olup, ilimiz Çanakkale´ye 90 km´dir.